måndag 19 mars 2012

Bildbyggande på en spårvagn

“Nej, men det är ju den helgen Gothcon är...”
Min hand frös mitt i rörelsen med att vända blad. Boken i mitt knä var bortglömd och det var för en stund också stressen av att ha glömt en halv lektion och min miss att ha glömt träningskläderna i rusningen till spårvagnen.
Gothcon...
Det fortsattes prata bakom mig, en tjej och en kille.
”Men jag tror jag jobbar då, sa tjejen med uppgivenhet i rösten.
Jag ville bara vända mig och se hur de såg ut. Jag visste direkt att det inte var några jag kände och nyfikenheten över de nördar som satt bakom mig och som också skulle till Gothcon gjorde mig mer nyfiken än jag varit på flera dagar.
Min hjärna började bygga massa bilder av vilka det var som satt bakom mig.
Kanske hade tjejen rosa hår och massor med svart smink runt ögonen. Kanske tyckte hon också om lolitastilen som jag? Kanske var hon söt och tyckte om magickort?
“Säker på att du jobbar? Det är ju ledigt den helgen, jag menar, riktigt ledigt?” sa killen med hopp i rösten.
Tanken på att snabbt vända mig om för att skenbart titta genom vagnen efter kontrollanter bara för att se hur de såg ut var frestande… men på tok för odiskret. Men en snabb titt på deras spegelbilder i fönstret? Nope, solen hade sin egen idéer om mitt spårvagnsspionerande och bestämde sig för att det var en bra sak att lysa mig rätt i ögonen. Fail.
”Det är faktiskt sant, då jobbar jag inte!” svarade tjejen glatt.
Min hjärna spann vidare på fler tankar på hur killen såg ut.
Smal men långt svart hår. Kanske med skinnjacka och en väska full med färgglada pins på.
Ja, det var stereotypbilder som formades i mitt huvud men jag skyllde det på bristen av kaffe och glädjen i vetskapen om att det bakom mig satt ett par helt för mig okända nördar.
Spelnördar som också skulle på Gothcon. Om mindre än en månad kanske vi skulle sitta vid samma bord, förlora mot varandra i brädspel, kanske byta magickort, samtala om anime och manga.. Eller så skulle vi inte se röken av varandra i den enorma massa av människor som var Gothcon.
Spårvagnen svängde vingligt in mot centralstationen, här skulle jag av.
Jag tog upp min fullproppade väska från golvet och bestämde mig att gå av där bak för en gångs skull. Jag ville se hur de såg ut.
Inget rosa hår. Inga färgglada pins. Kort blont hår och skägg på killen.
Inget uppseendeväckande alls.Men en svart rosett i tjejens blonda hår och en sliten skinnjacka på killen. 
Nördar precis som jag och det gjorde min dag lite bättre.Snart, snart är det Gothcon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar