onsdag 3 april 2013

ISIS och en vit kränkt man.

Sent på lördagkvällen, ISIS var över. Jag i godan ro satt och spelade Smallworld med några vänner då Svart  hittade ett intressant blogginlägg om ISIS som han läste upp för oss runt bordet.
Jag skrattade så jag grät och det gjorde de andra med. Maken till vit kränkt man hade vi inte hört på år och dag. Dessutom en vit kränkt man som var kränkt över att ISIS nu hade gjort Gothcon till en högborg för feministerna.
Ja, jag låter er läsa själva här:


Printscreen av hela blogginlägget.


Min reaktion?
BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Ja jisses vilka människor det finns.
Om jag ska försöka se på det här lite seriöst så kan jag ge en liten FAQ:

Q: Var killar verkligen förbjudna att komma dit?
A: Nope inte alls.  Under hela dagen så var det en rätt jämn fördelning av killar och tjejer som var inne och besökte ISIS, vilket var väldigt kul!

Q: Ligger det någon sanning i att ni skulle sätta ner foten om det kom för många män.
A: Både ja och nej. Meningen "sätta ner foten" låg uppe i ett första utkast på Gothcons hemsida innan konceptet för ISIS var spikat på allvar. Den försvann i andra utkastet då jag hade mer tid.
Om det hade dykt upp femtio killar som satt och spelade brädspel i lokalen och inte lyssnade på föreläsningarna så hade jag satt ner foten och bett dem att spela någon annanstans .Precis som jag gjort om det var en bunt tjejer som kom in och störde.

Q: Hur var det nu med transpersoner? Måste man känna sig som kvinna för att vara välkommen?
A: Nope, ALLA var välkomna så länge man kände att man ville gå dit och hade ett intresse av att lyssna på föreläsningarna, prata med trevligt folk och umgås. Oavsett kön (biologiskt eller mentalt)

Q: Varför så mycket feminism i min nördvärld, det är ju förtryck mot männen!
A: Ja du. Varför så mycket feminism? Jag vet inte hur du är funtad men jag tycker att en värld där alla värderas lika mycket låter som en rätt trevlig grej. Så det här med att feminism skulle vara förtryck mot männen har du nog fått om bakfoten.

Q: Men nördvärlden är väl inte kvinnofientlig?
A:  Det finns brister i nördvärlden där kvinnor på spelkonvent ses som åskådare eller någons flickvän när de är där för att spela, det finns en ovilja att släppa in tjejer till vissa spel, man behandlar tjejer nedlåtande och utövar härskartekniker mot dem och sen har vi den gamla godingen sexuella trakasserier som tyvärr dyker upp lite för ofta.
Så ja, nördvärlden har enligt mig en bra bit kvar att jobba innan det blir en bra jämställd miljö där alla kan trivas. Det rör på sig helt klart och viljan finns.

Angående blogginlägget ovan så tänker jag inte ens försöka förklara eller bemöta detta. Vita kränkta män är något jag inte vill eller orkar lägga tid på. Men Åsa Roos som alltid har bra saker att säga har gett ett bra och rakt svar här.
Bara det att åsikter som det visas i blogginlägget ovan finns bevisar bara att saker som ISIS behövs.
Jag är mer peppad än någonsin att fortsätta med det!

1 kommentar:

  1. Egentligen så spelar det inte så stor roll vad du skriver, för typen av personer som den där över lär nog aldrig ändra sig. Liksom en person som jag läste på fb som helatide skulle tjata om att det minsan är svårt att vara kille med. En av de som nog är svårast att få att lyssna är den typ av person som själv haft det svårt och sen får höra att de skulle vara i något överläge när de känt sig i underläge hela sitt liv, de som tillhör normen men inte direkt har det bra för det.

    SvaraRadera