söndag 22 mars 2015

En välbehövlig pysselhelg

Det blev helg och tidigt på fredag förmiddag stod jag och Svart på flygplatsen för att välkomna bästaste Zinwei som skulle vara på snabbbesök hos oss.
Så jädra trevligt!
Zinwei hade typ sovit tre timmar, jag var astrött efter en jobbvecka men detta med vila är fånigt. Istället maxade vi vår dag ihop med sushi, soffhäng, matlagande delux, en tur till vänner och till sist sent på kvällen öppnandet av en flaska champagne och avsmakandet av tryffel.

Dagen efter då vi vinkat av Zinwei så tog jag och Svart och begav oss till Mikael och Johanna för lite hantverkshäng.
Jag började på min knektdräkt och hann göra större delen av själva jackan. Tyget till knektdräkten, det bruna och orangea yllet,  köpte jag redan för några år sedan av Historiska Rum. Jag hade fallit för den otroligt fina kvalitén och mjukheten när tygerna hängde i solen ute vid deras stånd på medeltidsveckan. Så när jag kom hem från ön så räknande jag på ekonomin och räknade lite till innan jag tillslut löpte tyget. Något år senare köpte jag grönt sidentyg som ska vara pluder i ärmarna.
Kort sagt kan man säga att min knektdräkt är ett långsamt projekt där tygerna fått ligga till sig innan jag tillslut tog och klippte ut allt och nu tillslut började sy.

Episkt god dessert! Foto: Hanna Myrehed
Tanken är att ha den på lajvet Krigshjärta 7 som hålls i början av juni men jag har inte helt beslutat mig för att åka än. Hur som helst så kommer jag att ha en vacker knektdräkt klar någon gång under detta året. Om det blir till juni eller oktober får väl tiden se an.
Det är något väldigt rofyllt att sitta och hantverka ihop med vänner. Miljön kanske inte är så lugn, vi kollade på film, pratade och klappade katten och åt ohemult mycket, men stämningen är helt underbar och ger mer ro än fyra nätters bra sömn.
Lägg därtill att Mikael och Johanna kan vara världens bästa värdpar som sätter i en ära att skämma bort alla sina gäster. Vi som var där fick sjukt god mat, vin, godis, kakor och en glassdessert som inte var av denna värld.
Senare övergick hantverkandet i vindrickande och lagom fest, fortfarande sjukt trevlig stämning med massor med prat och skratt.

Jag är ofta rätt seg och lat med att komma igång med mina hantverksprojekt, särskilt på vintern. Energin vill inte räcka till och jag läser hellre en bra bok. Så det är tur med sådana här helger, de påminner mig lite extra om varför jag dels älskar att lajva och dels älskar att hantverka!

2 kommentarer:

  1. Visst är det skönt-jag som inte syr har också blivit biten-har till och med beställt mönster till en väska =) Pysselhelger ftw =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur :D Inspirationen är så jädra hög då! Åh, kommer väskan upp på bloggen sen måntro? :)

      Radera