tisdag 28 augusti 2018

Förbundstyrelsemöte i Malmö

I helgen var det dags för förbundsstyrelsens fjärde möte. Vi har sex möten om året som jag säkert sagt och de brukar vara på olika platser i landet. Denna gång var vi i Malmö!

Vi skulle hinna med mycket under helgen. Augustimötet för styrelsen är vanligtvis det möte där vi går igenom budgetutkastet (som kanslichef Johan och förbundssekreterare Alexandra filat på under sommaren) och utkastet till verksamhetsplanen (som jag och Alexandra skrivit under senvåren och sommaren).
Under sommaren stäms dessa även av mot varandra så att det inte ligger något i verksamhetsplanen som kostar massor som sedan inte finns i budgeten.
Det är en liten process innan de tillslut läggs fram till augustimötet.

Denna gång så var vi tvungna att göra en fingervisning över vad som ska skäras ned i budgeten. Vi hade ett stort minus när vi lagt allt och det är helt enkelt inte hållbart. Hur mycket kul och bra saker vi än vill göra så måste vi för det första ha pengar för det och för det andra tänka på hur det ser ut med ekonomin framöver.

Vi vill vara ett förbund som fortfarande håller samma höga kvalitet men utan att vi går på knäna under ekonomin och det är ett litet äventyr att fundera ut och se till att det blir verklighet.
Jag har fullt förtroende för att vi kommer att lyckas, precis som vi har gjort tidigare.

Alla handlingar inför våra förbundsstyrelsemöten kan i vanlig ordning hittas på Sveroks forum. Augustihandlingarna ligger här och protokollet dyker upp senare här

Nu är det full fart mot oktobermötet, höstslaget för distrikten och sedan såklart riksmötet!

Och eftersom det var en hektisk helg lyckades jag med konststycket att inte ta en endaste bild förutom på min väska på tåget hem. Så kan det gå!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar