onsdag 26 april 2017

Kyoto och Tokyo - två städer som alltid överraskar

Jag och Svart hängde överraskande lite i Kyoto på vår resa. Vi var där i fyra dagar innan vi reste vidare, mycket eftersom vi har där nästan en vecka sist och tänkte att fyra dagar räcker!
Nja, det räckte nätt och jämt och både jag och Svart hade helt glömt vilken underbart mysig och trevlig stad Kyoto är.
Och hur mycket vi kände igen oss på gatorna och ville ramla in i alla små gränder för nya äventyr. Eller hur vacker floden är som den bara kan vara i Kyoto när solen ligger på och ljusets bryts mot bergen...

Men vi hann med överraskande mycket under vår tid i Kyoto. Vi hann med att besöka bambulunden i Arashiyama vilket var väldigt vackert. Om än mycket folk men det får vi ta för att vi sov lite längre på morgonen.

Bambulunden var magisk och framförallt var den tyst. Lite spöklikt!

Vi hann även med en tur i det gamla nöjeskvarteret Shimabara och ett besök i tehuset Sumiya som stått sedan 1641. Det var en jättevacker gammal byggnad med en av de finaste och mest rofyllda trädgårdarna ever.
Men något som verkligen gjorde hela Kyotoresan var att vi tog nästan två dagar och strövade i den gamla delen av Kyoto upp mot Kiyomizudera-templet. De gamla gatorna Ninnen-Zaka och Sannen-Zaka är det närmaste som Kyoto kommer hur gatorna såg ut förr i tiden. Det är gamla gator omgivna av gamla trähus och såklart restauranger och souvenirbutiker. Men de utgör en underbart fin inramning när en vandrar upp mot templet och det gör mycket att gatorna är helt fria  från de vanliga telefonstolparna och nätet av ledningar överallt.
Vi strosade också såklart massor i geishadistrikten Gion, Miyagawa-cho, Gion Higashi och Pontocho.

Det kan aldrig bli för mycket färg på en pagoda!

Tokyo var slutdestinationen på vår resa och där stannade vi i tio dagar, mycket för att kunna ha semester, vila och kunna strosa runt i Tokyo och bara... upptäcka saker. Som de nördar vi är såg vi dock till att vi bodde nära Akihabara!Tokyo var värt att lägga tio dagar i eftersom det är lätt att göra utflykter till andra delar av staden plus att det finns så enormt mycket att se. Jag och Svart går dessutom nästan överallt vilket gör att vi både går vilse men också ser enormt mycket. Som små spännande tennisplaner mitt uppe på en kulle, gömda parker, tempel med rulltrappor och tusen miljarder små restauranger.

Det spelar nog ingen roll hur många gånger jag åker tillbaka till Tokyo och Kyoto, det kommer alltid finnas nya saker att upptäcka.

Mer läsning om resan:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar